Schildervakantie

Schildervakantie België van 17-21 september 2018

Een unieke ervaring op een 12 ha groot landgoed  met de mooiste schilderplekjes. Toen ik dit plekje 3 jaar geleden ontdekte wist ik het gelijk. Hier raak je niet uitgeschilderd. Het eeuwenoude Chateau ligt prachtig verscholen tussen de heuvels en bossen waar je alle rust en ontspanning vindt die nodig zijn om ongestoord te kunnen schilderen. Als je tijdens deze schildervakantie nog meer lef en plezier in schilderen krijgt is één van onze doelen bereikt. Daarnaast hopen we dat er weer nieuwe creatieve vriendschappen ontstaan en dat je na afloop met een onvergetelijke herinnering huiswaarts kan.

     

 

 

 

 

 

Het kasteel en de omgeving is een heerlijke plek om te verblijven. Verwacht geen chique aangelegenheid, maar wel gemoedelijkheid, gezelligheid: een plek waar je jezelf kunt zijn, waar meer dan voldoende ruimte is om je vrij te bewegen en te ontspannen. Waar je tijd hebt om te schilderen en waar (bijna) alles voor je wordt geregeld door onze eigen gezellige crew.

schilderspauze in de tuin

Wat kun je verwachten van deze schildervakantie

Deze schildervakantie is bestemd voor wie hobbymatig tekent/schildert en voor wie van rust, ontspanning en de natuur houdt. Gezellig samen schilderen of juist op zoek naar een eigen plekje in alle rust, er is genoeg ruimte op het 12 ha. grote landgoed. Veel of weinig schilderervaring is niet belangrijk, het gaat om plezier hebben in het schilderen. Op een vrije en toegankelijke manier breng ik stapsgewijs mijn kennis en ervaring over, waarbij ik je stimuleer om je eigen stijl te ontwikkelen. Persoonlijke uitleg en aandacht staan centraal.

Werk je graag zelfstandig, geen enkel probleem, je hoeft niet deel te nemen aan de workshops. Mocht je een keer vastlopen, dan zet ik je graag weer op het goede spoor. Mijn specialiteit is landschappen en portretten maar ook andere onderwerpen, zoals het stilleven en bloemen schilderen, komen aan bod.

Naast de schilderlessen en de demonstraties, is er na de lunch voldoende gelegenheid om vrij te schilderen. Het lichte atelier met uitzicht over de heuvels, staat de hele dag tot je beschikking. Wil je een dag, of een gedeelte van een dag wat langer aan het zwemmeertje blijven liggen, of een lange wandeling maken, dan is dit uiteraard geen probleem. Omdat ik persoonlijke aandacht aan elke cursist willen geven, is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 10 personen.

Je loopt vanuit het atelier zo het veld in

                                                                                  Het atelier heeft een panoramisch uitzicht over de bossen en landerijen. ‘s. Na afloop van de dag komen we bij elkaar in het atelier en kun je je ervaringen van de dag delen.

A5, Programma 17-21 september 2018  klik op de link om het schilderprogramma 2018 te bekijken.

Volledig verzorgd                                         

Het Kasteel-schilder-arrangement omvat:  Kasteelverblijf met 4 overnachtingen. Goede 1 of 2 persoonsslaapkamers met gedeelde douche en toilet. De slaapvertrekken zijn allen verschillend van grootte en inrichting.

Prijs:  € 550 euro per persoon bij gedeelde 2-persoonskamer. Het is mogelijk om een tweepersoonskamer met toeslag  (vanaf € 50) voor één persoon te boeken (beperkte beschikbaarheid). Het is mogelijk om met je partner te komen. Ook als hij/zij geen behoefte heeft om deel te nemen aan de workshop. Gereduceerd tarief voor partner: € 450.

Ook inbegrepen:

  • 4x ontbijt, 4x lunch en 4x diner in het kasteel.
  • Koffie, thee, sapjes en wijn tijdens het gehele arrangement
  • Elke morgen starten we in het atelier. José zorgt voor jouw persoonlijke schildersbegeleiding en geeft diverse schilderdemonstraties. ’s Middags is er voldoende gelegenheid om vrij te schilderen.
  • WiFi in het hoofdgebouw (gratis).
  • Vrij parkeren op eigen parkeerplaats bij het kasteel
  • Materialen bij voorkeur zelf meenemen. Er kan worden geschilderd met aquarel en acrylverf. Olieverf is ook mogelijk echter alleen buiten. Je ontvangt ruim van te voren een advieslijstje met mee te nemen materialen. Een materialenpakket huren is ook mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

Kom je met 3 of 4 personen, dan hebben we het Balkonverblijf of het Torenverblijf ter beschikking. Een eigen verblijf, ieder met twee 2-persoonsslaapkamers en eigen voorzieningen zoals een living, eenvoudige douche en toilet prijs € 550  p.p. bij bezetting van 3 of 4 personen inclusief alle bovenstaande voorzieningen.

Maandagochtend 11.30 uur aankomst en ontvangst met koffie en lunch. Vrijdag vertrekdag, na ontbijt en koffie. Je kunt deze vrijdag nog blijven om te schilderen op het landgoed.

Ligging kasteel

Het kasteel met atelier ligt op 30 minuten rijden van Maastricht in de Belgische Voerstreek. Een rustige en groene omgeving waar je alleen gestoord wordt door zingende vogels en lammeren die nieuwsgierig komen gluren. Treinreizigers halen wij op van het dichtstbijzijnde station op 15 minuten afstand.

Caroline, een vaste bewoonsters van het kasteel, speelt bij de zwemvijver op de handpan
De schapenweide grenst aan het atelier Nieuwsgierig kijken twee lammeren om het hoekje
Schilderdemonstratie in het atelier
Onze koks Joke, Willeke en Wilco, bereiden  de avondmaaltijd voor

Buitenlunch, lange tafels op het bordes, van schilderen krijg je trek

Accommodatie en omgeving

Je verblijft in het Chateau, daterend uit de 12e eeuw. De kamers zijn door de architect/eigenaar eigenhandig gerestaureerd waardoor het de oorspronkelijke schoonheid volledig heeft kunnen behouden.

  

 

 

 

 

 

Er zijn mooie wandelroutes nabij het landgoed en er kan gratis gebruik worden gemaakt van een eenvoudige tennisplaats en jeu de bouleplaats op eigen terrein. Je kunt tijdens of na het schilderen ontspanning zoeken in de tuin afkoelen in de natuurlijk zwemvijver aan de voet het kasteel. Houd je van fotograferen, ook daar kun je je volop in uitleven.

lentebloesem met op de achtergrond het Chateau

Vrije tijd en ontspanning

De grote gezellige salon met open haard en een vleugel is een heerlijke plek om tussendoor of ’s avonds te ontspannen met een boek, een glas wijn en een goed gesprek. Ben je muzikaal, wij houden je niet tegen. Vanuit de salon loop je het bordes op met uitzicht op de tuin en het landgoed.

Als het mooi weer is, maken we daar een kampvuur en gaat de verhalenverteller rond. Een uitstapje naar Aken, Luik of Maastricht behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is het kasteel een prima uitvalsbasis voor een korte golftrip.

’s avonds bij het kampvuur met op de achtergrond het Chateau
zonsondergang aan de achterzijde van het kasteel
deelnemers en crew 2016
deelnemers en crew 2017

Inschrijven voor de schildervakantie 2018

Stuur een mail met vermelding van het aantal personen en je kamervoorkeur naar helderkunst@live.nl of stuur een bericht M 06-18439750.

Nog beschikbaar:

  • 1x éénpersoonskamer
  • 2x tweepersoonskamer
  • 1x Torenverblijf bestaande uit 2x tweepersoonskamer met woonkamer en keuken.

een video-impressie……..

Recensies

deelnemers Schildervakantie 2016
deelnemers Schildervakantie 2017