Schildervakantie

Schildervakantie België 

 17-21 september 2018

Beschikbaarheid  Nog beschikbaar: 2x 1 persoonkamer en 1x 2 persoonskamer 

Wat kun je verwachten van deze schildervakantie

Toen ik dit plekje 3 jaar geleden ontdekte wist ik het gelijk. Hier raak je niet uitgekeken en uitgeschilderd. Het eeuwenoude Chateau ligt prachtig verscholen tussen de heuvels en bossen waar je alle rust en ontspanning vindt die nodig zijn om ongestoord te kunnen schilderen, ieder met zijn eigen ervaringen en achtergrond.

Deze schildervakantie is bestemd voor wie hobbymatig tekent/schildert en voor wie van rust, ontspanning en de natuur houdt. Je verblijft in een authentiek Chateau in een schitterende omgeving in het Franstalige deel van België. Samen je creativiteit delen of juist op zoek naar een eigen rustige plek  in de zon of onder de eeuwenoude eiken, er is genoeg ruimte op het 12 ha. grote landgoed. Veel of weinig schilderervaring is niet belangrijk, het gaat om plezier hebben in het schilderen en nieuwe schilderervaringen op doen. Op een vrije en toegankelijke manier breng ik stapsgewijs mijn kennis en ervaring over. Ik houd ervan om te stimuleren waarbij ik je vooral je eigen stijl laat ontwikkelen en je op creatief gebied graag meer wil laten ontdekken. Werk je graag zelfstandig, geen probleem, je kunt je eigen plan trekken en naar behoefte deelnemen aan de verschillende workshop die ik geef tijdens deze schildervakantie.

Mijn specialiteit is landschappen  ”en plein air” geschilderd. De natuur direct naar waarneming op het doek zetten. Ik laat je graag zien hoe je dit kunt doen en waar je rekening mee moet houden als je het veld in gaat om te schilderen.  Daarnaast schilder ik portretten in opdracht, en houd ik van stillevens en bloemen schilderen. Persoonlijke uitleg en aandacht voor ieders werk staan altijd centraal. Daarnaast zijn we tijdens deze vakantie een groep die inspirerend, positief en aanmoedigend is voor elkaar.  Als je tijdens deze schildervakantie nog meer lef en plezier in schilderen krijgt is één van onze doelen bereikt. Daarnaast hopen we dat er weer nieuwe creatieve vriendschappen ontstaan en dat je na afloop met een onvergetelijke herinnering huiswaarts gaat.


Ligging kasteel

Het kasteel met atelier ligt op 30 minuten rijden van Maastricht in de Belgische Voerstreek. Een rustige en groene omgeving waar je alleen gestoord wordt door zingende vogels en lammeren die nieuwsgierig komen gluren. Treinreizigers halen wij op van het dichtstbijzijnde station op 15 minuten afstand.

”Het is hier heerlijk toeven, het mooie oude kasteel, de relaxte sfeer, de vriendschap, creativiteit en de ruimte om jezelf te zijn. Ik geniet van de natuur en het lekker bezig zijn met kleur en compositie. Het ‘en plein air’ schilderen is een openbaring voor mij”. Deelneemster schildervakantie 2017


 

 

 

 

 


Verwacht hier geen chique aangelegenheid, maar wel gemoedelijkheid, gezelligheid: een plek waar je jezelf kunt zijn, waar meer dan voldoende ruimte is om je vrij te bewegen en te ontspannen. Waar je tijd hebt om te schilderen en waar (bijna) alles voor je wordt geregeld door onze eigen gezellige crew.

schilderspauze in de tuin


Naast de schilderlessen en de demonstraties, is er voldoende gelegenheid om vrij te schilderen. Het lichte atelier met uitzicht over de heuvels, staat de hele dag tot je beschikking. Wil je een dag, of een gedeelte van een dag wat langer aan het zwemmeertje blijven liggen, of een lange wandeling maken, dan is dit uiteraard geen probleem. Omdat ik persoonlijke aandacht aan elke cursist willen geven, is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 10 personen.

Je loopt vanuit het atelier het veld in met grazende schapen en een weids uitzicht
het atelier
uitzicht vanuit het kasteel

Het atelier heeft een panoramisch uitzicht over de bossen en landerijen. ‘s. Na afloop van de dag komen we bij elkaar in het atelier en kun je je ervaringen van de dag delen. We genieten en kijken met respect naar elkaars werk. We drinken een glaasje en bespreken de plannen voor de volgende dag.

A5, Programma 17-21 september 2018  klik op de link om het schilderprogramma 2018 te bekijken.


Volledig verzorgd                                         

Het Kasteel-schilder-arrangement omvat:  Kasteelverblijf met 4 overnachtingen. We hebben de beschikking over ruime 1 of 2 persoons slaapkamers met gedeelde douche en toilet. De slaapvertrekken zijn allen verschillend van grootte en inrichting, eenvoudig maar sfeervol en authentiek. Omdat we met een groep komen is het gehele Bordesverblijf inclusief een groot gedeelte van het Bordes voor ons gereserveerd. Vanuit de zonnige eetkamer loop je direct naar buiten waar we met mooi weer eten aan de lange tafels.

Arrangementprijs

Maandagochtend 11.30 uur aankomst en ontvangst met koffie en lunch. Vrijdag vertrekdag, na ontbijt en koffie. Je kunt deze vrijdag nog blijven om te schilderen op het landgoed.

Prijs:  € 550 euro per persoon bij gedeelde 2-persoonskamer. Het is mogelijk om een tweepersoonskamer met toeslag  (vanaf € 50) voor één persoon te boeken (beperkte beschikbaarheid). Het is mogelijk om met je partner te komen. Ook als hij/zij geen behoefte heeft om deel te nemen aan de workshop. Gereduceerd tarief voor partner: € 450.

Ook inbegrepen:

  • 4x ontbijt, 4x lunch en 4x diner in het kasteel.
  • Koffie, thee, sapjes en wijn tijdens het gehele arrangement
  • Elke morgen starten we in het atelier. José zorgt voor jouw persoonlijke schildersbegeleiding en geeft diverse schilderdemonstraties. ’s Middags is er voldoende gelegenheid om vrij te schilderen.
  • WiFi in het hoofdgebouw (gratis).
  • Vrij parkeren op eigen parkeerplaats bij het kasteel
  • Materialen bij voorkeur zelf meenemen. Er kan worden geschilderd met aquarel en acrylverf. Olieverf is ook mogelijk echter alleen buiten. Je ontvangt ruim van te voren een advieslijstje met mee te nemen materialen. Een materialenpakket huren is ook mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

Kom je met 3 of 4 personen, dan hebben we het Balkonverblijf of het Torenverblijf ter beschikking. Een eigen verblijf, ieder met twee 2-persoonsslaapkamers en eigen voorzieningen zoals een living, eenvoudige douche en toilet prijs € 550  p.p. bij bezetting van 3 of 4 personen inclusief alle bovenstaande voorzieningen.

Buitenlunch, lange tafels op het bordes, van schilderen krijg je trek

Accommodatie en omgeving

Je verblijft in het Chateau, daterend uit de 12e eeuw. De kamers zijn door de architect/eigenaar eigenhandig gerestaureerd waardoor het comfortabel is en de oorspronkelijke schoonheid volledig heeft kunnen behouden.

Vrije tijd en Ontspanning

Er zijn mooie wandelroutes nabij het landgoed en er kan gratis gebruik worden gemaakt van een eenvoudige tennisplaats en jeu de bouleplaats op eigen terrein. Vanuit de salon loop je het bordes op met uitzicht op de tuin en het landgoed. Je kunt tijdens of na het schilderen ontspanning zoeken in de tuin of afkoelen in de natuurlijk zwemvijver aan de voet het kasteel. Houd je van fotograferen, ook daar kun je je volop in uitleven

De grote gezellige salon met open haard en een vleugel is een heerlijke plek om tussendoor of ’s avonds te ontspannen met een boek, een glas wijn en een goed gesprek. Ben je muzikaal, wij houden je niet tegen.

lentebloesem met op de achtergrond het Chateau

 

Als het mooi weer is, maken we een kampvuur en gaat de ”verhalenverteller” rond. Een uitstapje naar Aken, Luik of Maastricht behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast is het kasteel een prima uitvalsbasis voor een korte golftrip.

’s avonds bij het kampvuur met op de achtergrond het Chateau
zonsondergang aan de achterzijde van het kasteel
deelnemers en crew 2016
deelnemers en crew 2017

Inschrijven voor de schildervakantie 2018

Stuur een mail met vermelding van het aantal personen en je kamervoorkeur naar helderkunst@live.nl of stuur een bericht M 06-18439750.

een video-impressie……..

Recensies