Schilderles en workshops

Wil je leren schilderen of een dag creatief bezig zijn. Misschien wil je jouw schildertechnieken verbeteren? Bekijk onderstaande schilderworkshops, wellicht zit er één voor je bij.

schilderen in de natuur

Agenda Schilderworkshops 2018: 

Zat 2 juni     SCHILDEREN IN DE NATUUR en plein air  vol

Zat 7 juli       SCHILDEREN IN DE NATUUR  waterlelies 3 plaatsen vrij

Zat 25 aug   VRIJ SCHILDEREN je kiest je eigen onderwerp  3 plaatsen vrij

Zat 17 nov    DIEREN  SCHILDEREN naar foto  5 plaatsen vrij


Workshop vrij schilderen € 85

Bij deze workshop ga je een schilderij maken van een onderwerp wat je zelf uitkiest. De workshop is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te schilderen. Iedereen schildert in z’n eigen tempo en op zijn eigen manier. De groep bestaat uit maximaal 7 personen zodat er voldoende tijd en ruimte is voor uitleg en begeleiding. Aan het einde van de dag heb je veel geleerd en ga je naar huis met je eigen schilderij.

Aanvang workshop 9.30 uur met koffie/thee en appelgebak. De workshop is inclusief alle materialen, canvas doek 30×40 cm of 40×50 cm, goed verzorgde lunch, koffie/thee/sapjes/wijn.  We sluiten deze dag rond 16.30 uur af met een glaasje wijn of sap.


Schilderen in de natuur (waterlelies)   € 75 p.p.

Houd je van rust en natuur, van buiten schilderen en van nieuwe dingen leren, grenzen verleggen? Dan ben je helemaal op je plaats tijdens deze schilderworkshop en plein air schilderen op één van de mooiste en meest inspirerende plekken in het Groene Hart. Er zijn veel manieren om de natuur weer te geven en iedereen schildert op zijn of haar manier. Ik houd ervan om te inspireren en geef je deze dag graag tips en adviezen om je verder te laten komen in je schilderproces. Na deze workshop, krijg je wellicht nog meer plezier in schilderen en als je eenmaal aan het buiten schilderen gewend bent, zul je het vast en zeker vaker gaan doen.

Lente in Lusthof De Haeck,  ‘en plein air’

”Wanneer je erop uittrekt om te gaan schilderen probeer dan alles wat je voor je ziet te vergeten; Denk alleen: hier is een blok blauw, daar een rechthoek roze, daar een streep geel….” (Claude Monet, Frans impressionistisch schilder  1840-1926)

 

 

PROGRAMMA

We beginnen om 9.30 uur bij Atelier Helderkunst, Uitweg 8 in Woerdense Verlaat met koffie/thee en wat lekkers. Afsluiting rond 16.30 uur. Tijdens een korte uitleg en schilderdemonstratie vertel ik hoe  schilders naar de natuur kijken en hoe ze dit overbrengen op het doek. Daarna vertrekken we met de auto naar Lusthof De Haeck (5 minuten met de auto) gratis parkeren. Dan nog ongeveer 5 minuten lopend het bos in en een mooi plekje zoeken. De term ‘en plein air’ betekent: in de open lucht. Midden in de natuur ga je de indrukken van het moment weergeven;  Er zijn tal van inspirerende plekken in dit bijzondere natuurgebied.  Bruggetjes, spannende doorkijkjes en schilderachtige waterpartijen met zomers prachtig bloeiende waterlelies, ik leer je hoe je ze  schildert en hoe je gebruik maakt van kleur en diepte. Enige teken -en schilderervaring is een voordeel maar niet noodzakelijk.

Wat neem je zelf mee? De schildermaterialen (olie of acrylverf, aquarelverf of pastelkrijt is ook prima), één of meer opgespannen schilderdoekjes of papier, veldezel, lunchpakketje en eventueel een klapstoeltje. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Heb je geen veldezel, dan kun je er één uit ons atelier gebruiken. We sluiten af rond 15.30 uur met een glaasje wijn of een sapje.

‘Daar sta ik dan oog in oog met mijn smetteloos witte canvas doek. José heeft me geleerd niet bang te zijn om te beginnen. Er kan tenslotte niets fout gaan 😉 Ik ga voor het eerst schetsen met verf i.p.v. met houtskool en dat bevalt me goed. Het advies om complementaire kleuren toe te voegen, heeft mijn schilderij helemaal tot leven gebracht en ik weet nu dat ik niet elk blaadje hoef te schilderen maar moet kijken naar het donkere en het lichte groen waardoor ik diepte en lichtval in mijn schilderij kan brengen. Voor het eerst en plein air geschilderd, niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden’. Workshop ‘en plein air’ 2017.

lente in natuurgebied de Haeck (Nieuwkoop)

Workshop dieren schilderen € 95 p.p.

Bowie acryl op canvas 30×40 cm

Wil je een schilderij van je huisdier of je favoriete dier aan de muur en heb je enige teken- en schilderervaring, dan nodig ik je van harte uit om deel te nemen aan deze workshop. Iedereen schildert op zijn/haar manier en je hebt deze dag dan ook alle vrijheid om je dier te schilderen zoals jij dat wilt.

       

Uiteraard wil je dat het portret gaat lijken en daarom leer ik je stapsgewijs hoe je het schilderij opbouwt. De ogen, de snuit, de vacht, welke achtergrondkleur  is mooi bij jouw schilderij, het komt allemaal aan de orde. Belangrijk bij deze workshop is een duidelijke goed gelijkende foto van jouw huisdier.

Sammy de huiskat, acryl op paneel 13×18 cm 

Aanvang workshop 9.30 uur met koffie/thee en appelgebak. De workshop is inclusief alle materialen, canvas doek 30×40 cm of 40×50 cm, goed verzorgde lunch, koffie/thee/sapjes/wijn.  We sluiten deze dag rond 16.30 uur af met een glaasje wijn of sap.


 

Workshop schilderen  groepen vanaf € 45 p.p.

Met een groepje vrienden, familie of collega’s een gezellig schilderuitje organiseren, bijvoorbeeld als onderdeel van een familie- of vriendendag of personeelsuitje, dan is dit arrangement een echte aanrader. We kiezen een gezamenlijk thema : bijvoorbeeld, zonnebloemen, waterlelies, koeien, gezellige dames…..iets anders. Je kunt tijdens deze workshop ook gebruik maken van je eigen inspiratie. Je schildert in een echt atelier of buiten in de tuin als het weer het toelaat.  Geen of weinig teken- of schildervaring is geen probleem. Deze schildersactiviteit is zo opgebouwd dat het voor iedereen mogelijk is om met een leuk schilderij naar huis te gaan.

Dit schilderarrangement duurt 3 uur en is inclusief alle materialen en koffie/thee/sapjes. Uitbreiding met hapjes en drankjes is mogelijk. Dit arrangement kan geboekt worden voor 6 personen of meer.

Opgeven voor een workshop: stuur een berichtje  naar helderkunst@live.nl of neem contact op met José 06-18439750, ook voor al je vragen kun je hier terecht.

Wil je met een groepje buiten schilderen of heb je zelf een locatie waar je de workshop wilt doen, dan kunnen we wellicht een schilder arrangement op maat voor je maken op de gewenste datum.


Teken- en schilderlessen

De lessen worden gegeven in blokken van vier lessen verspreid over vier maanden van januari t/m april en van september t/m december. Je kunt inschrijven voor één of meer blokken. Voorbeeld: je schrijft in voor Blok maandagochtend: je komt dan vier maandagochtenden schilderen van 9.00 tot 12.00 uur van januari t/m april of van september t/m december. Wil je vaker komen dan kun je voor meerdere blokken inschrijven of  losse lessen volgen in de andere blokken, wanneer er plek is.

Blok : Maandagochtend van 9.00 tot 12.00 uur
Blok : Woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur
Blok : Vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur

We werken met acrylverf, de lessen zijn inclusief de materialen, koffie en thee. De schildersondergrond waar je op wilt schilderen, zoals papier, board of opgespannen canvas, neem je zelf mee.

We werken vaak rond een bepaald thema of naar het werk van een bekende schilder; bijvoorbeeld, Vincent van Gogh, Monet enz. We kiezen een schilderij van deze schilders en we oefenen de verschillende technieken. Op deze manier krijg je veel gevoel voor compositie, kleuren mengen en schaduw en lichtwerking.  Daarnaast kun je ook je eigen onderwerpen kiezen, waarmee ik je individueel begeleidt. De cursusprijs voor een blok van vier lessen is € 70 incl. materialen. Wil je eens proberen of schilderles wat voor jou is? Je kunt een gratis proefles komen doen. Stuur een berichtje naar helderkunst@live.nl of bel met José 06-18439750

Cursisten schilderen naar een vroeg werk van Pieter Mondriaan ”Korenschoven in het veld”
Cursisten werken aan een vrije opdracht