Schilderles en workshops

Wil je een schilderscursus volgen of meedoen met één van de  schildersworkshops. Zoek je een gezellige en creatieve activiteit met vriendinnen of familie. Misschien wil je jouw schilderstechnieken verbeteren of ”en plein air” leren schilderen? Hieronder vind je informatie over de schilderlessen en de schildersworkshops. Heb je een vraag, bel of mail gerust.

Agenda Schilderworkshops 2018: 

Zat 2 juni         SCHILDERWORKSHOP IN DE NATUUR                                                     geen plaatsen meer beschikbaar

Zat 7 juli           SCHILDERWORKSHOP IN DE NATUUR  Waterlelies                              geen plaatsen meer beschikbaar

Di 23 okt.         SCHILDERWORKSHOP IN ATELIER  Vrij onderwerp                        geen plaatsen beschikbaar 


Workshop vrij schilderen dinsdag 23 oktober 2018

Bij deze workshop werken we van een foto die je zelf meeneemt. Bijvoorbeeld een leuke vakantiefoto, bloemen, koeien. Alles wat jij leuk vindt komt in aanmerking. De workshop is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om te schilderen. Iedereen schildert en op zijn eigen manier. De groep bestaat uit maximaal 7 personen zodat er voldoende tijd en ruimte is voor uitleg en begeleiding. Wij zorgen voor alle materialen, koffie, thee en lunch. Aan het einde van de dag heb je veel geleerd en ga je naar huis met je eigen schilderij.

Workshop vrij schilderen 23 oktober 2018  van 9.30 tot 16.30 uur € 95 p.p.

Aanvang workshop 9.30 uur met koffie/thee en appelgebak. De workshop is inclusief alle materialen, canvas doek 30×40 cm of 40×50 cm, goed verzorgde lunch, koffie/thee/sapjes/wijn.  We sluiten rond 16.30 uur af.


Schilderen in de natuur (waterlelies)

deze workshop wordt in 2019 weer gegeven

Houd je van rust en natuur, van buiten schilderen en van nieuwe dingen leren en je grenzen verleggen? Dan ben je helemaal op je plaats tijdens deze schildersworkshop ”en plein air” schilderen op misschien wel één van de mooiste en meest inspirerende plekken in het Groene Hart.

Er zijn veel manieren om de natuur weer te geven en iedereen schildert op zijn of haar manier. Ik houd ervan om te inspireren en je krijgt deze dag veel tips en als wilt persoonlijk schilderadvies. Na deze workshop, krijg je wellicht nog meer plezier in schilderen en als je eenmaal aan het buiten schilderen gewend bent, zul je het vast en zeker vaker gaan doen.

  

”Wanneer je erop uittrekt om te gaan schilderen probeer dan alles wat je voor je ziet te vergeten; Denk alleen: hier is een blok blauw, daar een rechthoek roze, daar een streep geel….” (Claude Monet, Frans impressionistisch schilder  1840-1926)

PROGRAMMA Workshop waterlelies schilderen

We starten om 9.30 uur bij Atelier Helderkunst, Uitweg 8 in Woerdense Verlaat waar we gaan kijken hoe Claude Monet zijn waterlelies schilderde. Welke kleuren gebruikte hij, hoe keek hij naar het water en welke technieken gebruikte hij voor die schitterende spiegelingen. Hierna vertrekken we met de auto naar Lusthof De Haeck (5 minuten) en gaan daarna lopend het bos in.  Enige teken -en schilderservaring is een voordeel maar niet noodzakelijk.

Wat neem je zelf mee? De schildermaterialen (olie of acrylverf, aquarelverf of pastelkrijt is ook prima), één of meer opgespannen schilderdoekjes of papier, veldezel, lunchpakketje en eventueel een klapstoeltje. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Heb je geen veldezel, dan kun je er één uit ons atelier gebruiken. We sluiten af rond 16.30 uur met een glaasje wijn of een sapje.

‘Daar sta ik dan oog in oog met mijn smetteloos witte canvas doek. José heeft me geleerd niet bang te zijn om te beginnen. Er kan tenslotte niets fout gaan 😉 Ik ga voor het eerst schetsen met verf i.p.v. met houtskool en dat bevalt me goed. Het advies om complementaire kleuren toe te voegen, heeft mijn schilderij helemaal tot leven gebracht en ik weet nu dat ik niet elk blaadje hoef te schilderen maar moet kijken naar het donkere en het lichte groen waardoor ik diepte en lichtval in mijn schilderij kan brengen. Voor het eerst en plein air geschilderd, niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden’. Workshop ‘en plein air’ 2017.

Waterlelies schilderen van 10.00 uur tot 16.30 uur € 75 p.p.

Opgeven voor deze workshop kan ook voor groepen van 4 tot 6 personen T 0618439750 of helderkunst@live.nl


Workshop dieren schilderen

deze workshop wordt in 2019 weer gegeven

Bowie acryl op canvas 30×40 cm

Een schilderij van je eigen huisdier maken, waarbij  je de fijne kneepjes leert van het dieren schilderen. Uiteraard wil je dat het portret gaat lijken en daarom leer je stapsgewijs hoe je het schilderij opbouwt. De ogen, de snuit, de vacht, welke achtergrondkleur is mooi bij jouw schilderij, het komt allemaal aan de orde. Belangrijk bij deze workshop is een duidelijke goed gelijkende foto van jouw huisdier die je zelf meeneemt. Wij zorgen voor alle materialen, koffie, thee, sapjes en lunch. Enige teken- en schilderservaring is vereist.

       

Aanvang workshop 9.30 uur met koffie/thee en appelgebak. De workshop is inclusief alle materialen, canvas doek 30×40 cm of 40×50 cm, uitgebreide lunch, koffie/thee/sapjes/wijn.  We sluiten deze dag rond 16.30 uur af

Opgeven voor deze workshop kan ook voor groepen van 4 tot 6 personen T 0618439750 of helderkunst@live.nl


 


Workshop schilderen groepen v.a. € 45 p.p.

i.v.m. andere werkzaamheden wordt deze workshop tijdelijk niet gegeven

Met een groepje vrienden, familie of collega’s een gezellig schilderuitje organiseren, bijvoorbeeld als onderdeel van een familie- of vriendendag of personeelsuitje, dan is dit arrangement een echte aanrader. We kiezen een gezamenlijk thema : bijvoorbeeld, zonnebloemen, waterlelies, koeien, gezellige dames…..of iets anders. Je kunt tijdens deze workshop ook gebruik maken van je eigen inspiratie. Je schildert in een echt atelier of buiten in de tuin als het weer het toelaat.  Geen of weinig teken- en schildervaring is geen probleem. Deze schildersactiviteit is zo opgebouwd dat het voor iedereen mogelijk is om met een leuk schilderij naar huis te gaan.

Dit schilderarrangement duurt 3 uur en is inclusief alle materialen en koffie/thee/sapjes. Uitbreiding naar 4 of 5 uur of met hapjes en drankjes is mogelijk. Dit arrangement kan geboekt worden voor 5 personen of meer.

Aanvragen: stuur een berichtje met je wensen naar helderkunst@live.nl of neem contact op met José 06-18439750, ook voor al je vragen kun je hier terecht.

Wil je met een groepje buiten schilderen of heb je zelf een locatie waar je de workshop wilt laten organiseren, informeer naar de mogelijkheden.Teken- en schilderlessen

Op dit moment zijn alle lessen vol, er is een kleine wachtlijst.

De lessen worden gegeven in blokken van vier lessen verspreid over vier maanden van januari t/m april en van september t/m december. Je kunt inschrijven voor één of meer blokken. Voorbeeld: je schrijft in voor Blok maandagochtend: je komt dan vier maandagochtenden schilderen van 9.00 tot 12.00 uur van januari t/m april of van september t/m december. Wil je vaker komen dan kun je voor meerdere blokken inschrijven of  losse lessen volgen in de andere blokken, wanneer er plek is.

Blok : Maandagochtend van 9.00 tot 12.00 uur vol
Blok : Woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur  vol
Blok : Vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur vol

We werken met acrylverf, de lessen zijn inclusief de materialen, koffie en thee. De schildersondergrond waar je op wilt schilderen, zoals papier, board of opgespannen canvas, neem je zelf mee.

We werken vaak rond een bepaald thema of naar het werk van een bekende schilder; bijvoorbeeld, Vincent van Gogh, Monet enz. We kiezen een schilderij van deze schilders en we oefenen de verschillende technieken. Op deze manier krijg je veel gevoel voor compositie, kleuren mengen en schaduw en lichtwerking.  Daarnaast kun je ook je eigen onderwerpen kiezen, waarmee ik je individueel begeleidt.  Wil je eens proberen of schilderles wat voor jou is? Je kunt een gratis proefles komen doen. Stuur een berichtje naar helderkunst@live.nl of bel met José 06-18439750

De cursusprijs voor een blok bestaand uit vier schilderlessen van 3 uur is € 70 incl. materialen.

Cursisten schilderen naar een vroeg werk van Pieter Mondriaan ”Korenschoven in het veld”
Cursisten werken aan een vrije opdracht